Bc. Adam Sochor
Master's thesis
Výskyt kančího pachu ve vepřovém mase
Boar taint in pig meat
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o kančím pachu, jeho komponentech a možných způsobech jak tento nepříjemný pach ve vepřovém mase eliminova.V dnešní době, kdy je na welfare zvířat kladen velký důraz je omezení chirurgické kastrace vepříků bez anestezie velkým problémem. Do nedávna byla chirurgická kastrace bez anestezie u mladých kanců využívána jako prostředek pro snížení agresivity a zároveň snížení …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the boar taint, its components and possible ways to eliminate this unpleasant taint in boar meat.Nowadays is current demand for pig welfare. Limiting surgical castration without anesthesia is a big problem. Until recently, surgical castration of young boars was used to reduce aggression together lowering boar taint in pig meat.In case of fattening, there are several possibilities …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SOCHOR, Adam. \textit{Výskyt kančího pachu ve vepřovém mase}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/mypybw/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Exprese genů ovlivňující kančí pach ve vztahu ke kastraci
Anna Schmidtová -
Vliv zkrmování slunečnice topinamburu na hladinu kančího pachu v tukové tkáni kanců
Vladimír Janovský -
Eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců.
Klára Rusiňáková -
Možnosti eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců
Marta Kestlerová -
Syntéza fenylpiperazinových derivátů 3-alkyl-1H-indol-2-karboxylových kyselin a jejich kvarterních solí
Jakub Šenkýř -
Vliv kyseliny indol-3-octové na kůži
Petra Záleská -
3-[Amino(aryl)methyliden]-1,3-dihydro-2\kur{H}-indol-2-ony s terciární aminoskupinou
Lukáš Kolman -
Syntéza a biologické hodnocení indol-1,4-diazepinonů jako inhibitorů cyklin-dependentních kináz
Vít MORÁVEK
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights