Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo – Bc. Tomáš MARKO
Bc. Tomáš MARKO
Diplomová práce
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Quality evaluation of gluten-free food, concretely gluten-free pastries
Anotace:
Tématem této diplomové práce je hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. V teoretické části se práce zabývá onemocněním celiakií, jejími symptomy, formami i diagnostikou. Jsou zde popsány základní principy bezlepkové diety a dostupné potraviny. Dále jsou popsány základy senzorického hodnocení potravin. Praktická část je zaměřena na přípravu vzorků pečiva, podle navržených receptur …víceAbstract:
This diploma thesis deals with theme "Quality evaluation of gluten-free food, concretely gluten-free pastries". Theoretical part is concerned about coeliac disease in general, their symptoms, forms and diagnostic. There is described basic principal of coeliac disease and approachable gluten-free food. Then the basics of sensory analyse are described. Practical part is focused on finding suitable gluten …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MARKO, Tomáš. Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. Č. Budějovice, 2015. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš BRTNA -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Magdaléna DARDOVÁ -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Aneta BRABENCOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Helena ZIMMELOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Radka OSINKOVÁ -
Druhy pečiva v nabídce obchodních řetězců a jejich výživové hodnoty
Radka Kuchařová
Název
Vložil
Vloženo
Práva