Bc. Petra Frolková

Diplomová práce

Bakterie v procesu výroby vína

Bacteria in wine making process
Anotace:
Výroby vína se účastní velké množství bakteriálních druhů. Rozsah, ve kterém tyto druhy rostou určuje typ a koncentraci řady látek, které přispívají k tvorbě vůně a chuti vína. Růst bakteriálních druhů jako jsou Acetobacter, Gluconobacter, Lactobacillus a Pediococcus mohou způsobit kažení vína prostřednictvím produkce nechutných a zapáchajících látek. Některé bakteriální kmeny ve víně mohou také produkovat …více
Abstract:
Numerous bacterial species are present during the vinification process. The extent to which these species grow determines the types and concentrations of many substances that contribute to the aroma and flavor of wine. Growth of bacterial species such as Acetobacter, Gluconobacter, Lactobacillus and Pediococcus may case spoilage of a wine throught the production of off-flavors and aromas. Certain bacterial …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2008

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2008
  • Vedoucí: RNDr. Ludmila Tvrzová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Biologie / Obecná biologie

Práce na příbuzné téma