Bakterie v procesu výroby vína – Bc. Petra Frolková
Bc. Petra Frolková
Master's thesis
Bakterie v procesu výroby vína
Bacteria in wine making process
Anotácia:
Výroby vína se účastní velké množství bakteriálních druhů. Rozsah, ve kterém tyto druhy rostou určuje typ a koncentraci řady látek, které přispívají k tvorbě vůně a chuti vína. Růst bakteriálních druhů jako jsou Acetobacter, Gluconobacter, Lactobacillus a Pediococcus mohou způsobit kažení vína prostřednictvím produkce nechutných a zapáchajících látek. Některé bakteriální kmeny ve víně mohou také produkovat …viacAbstract:
Numerous bacterial species are present during the vinification process. The extent to which these species grow determines the types and concentrations of many substances that contribute to the aroma and flavor of wine. Growth of bacterial species such as Acetobacter, Gluconobacter, Lactobacillus and Pediococcus may case spoilage of a wine throught the production of off-flavors and aromas. Certain bacterial …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2008
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/cewr3/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2008
- Vedúci: RNDr. Ludmila Tvrzová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Biology / General Biology
Práce na příbuzné téma
-
Growth of honey bee bacteria in whey-based medium
Emma Mattonai