Změna sacharidových struktur glykoproteinů zona pellucida během maturace prasečích oocytů. – Bc. Tereza Hrubcová
Bc. Tereza Hrubcová
Master's thesis
Změna sacharidových struktur glykoproteinů zona pellucida během maturace prasečích oocytů.
Change of carbohydrate structures of zona pellucida glycoproteins during maturation of porcine oocytes
Anotácia:
Zona pellucida je jedinečný glykoproteinový obal oocytů, který hraje důležitou roli v procesu fertilizace, kdy je zodpovědný za druhově specifické rozpoznání gamet, brání polyspermii a poskytuje ochranu oocytu. Rozdíly v sacharidových strukturách ZP a povrchových proteinech spermií jsou považovány za hlavní faktor druhové specificity rozpoznávání a vazby spermií. Primární vazbou se kapacitovaná spermie …viacAbstract:
Zona pellucida is a unique glycoprotein envelope of oocytes, which is important in the fertilization process, where it is responsible for the specific recognition of gametes, prevents polyspermia and provides protection of the oocyte. The differences in ZP carbohydrate structures and sperm surface proteins are considered the main factor in the species specificity of sperm-ZP recognition and binding …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Mgr. Markéta Sedmíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HRUBCOVÁ, Tereza. \textit{Změna sacharidových struktur glykoproteinů zona pellucida během maturace prasečích oocytů.}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/n0ssp9/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Biotechnology / Reproduction Biotechnology
Práce na příbuzné téma
-
Glykopeptidové knihovny pro studium interakcí lektin-protein a modulování vlastností glykokalyxu zabudováním nepřirozených sacharidů
Anna Beránková -
New view on the age-specificity of pig Cryptosporidium by species-specific primers for distinguishing Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II
Martina JENÍKOVÁ -
Kulturní historie prasete domácího
Zuzana Muzikářová -
Studium interakce hostitel - patogen na modelu prase - salmonela
Kamila Kýrová
Názov
Vložil
Vložené
Práva