Barbora Karásková

Bachelor's thesis

Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie

Determination of Riboflavin in Whey by Luminescence Spectroscopy
Abstract:
Bakalářská práce je věnována možnosti využití luminiscenční spektroskopie pro stanovení riboflavinu v syrovátce. Teoretická část práce byla zaměřena na charakteristiku syrovátky, její získávání a využití v potravinářském průmyslu. Dále byla pozornost věnována vysvětle-ní základních principů luminiscenční spektroskopie a její využitelnosti v potravinářství. Praktická část práce byla zaměřena na získání …more
Abstract:
The bachelor thesis is devoted to the possibility of using luminescence spectroscopy for determination of riboflavin in whey. The theoretical part of the thesis was focused on the characteristics of whey, its production and use in the food industry. Further attention was paid to the explanation of basic principles of luminescence spectroscopy and its application in the food industry. The practical …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Martina Bučková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Karásková, Barbora. Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies