Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů – Vendula Molková
Vendula Molková
Bachelor's thesis
Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů
Screening of Non-starter Bacteria Isolated from Food to Degradation of Biogenic Amines
Abstract:
Cílem této práce bylo ověření schopnosti degradace biogenních aminů vybranými bakteriemi, jelikož bakterie s aktivitou aminooxidáz jsou v poslední době v popředí pozornosti z důvodu možnosti snižování koncentrace biogenních aminů v potravinách. Teoretická část líčí biogenní aminy, popisuje jejich vznik, produkci bakteriemi, výskyt v potravinách a možnosti jejich mikrobiální degradace. Praktická část …moreAbstract:
The aim of this work was to verify the biodegradability of biogenic amines by selected bacteria, because bacteria with amino acid activity have been at the forefront of attention due to the possibility of reducing the concentration of biogenic amines in food. The theoretical part describes biogenic amines, their origin, bacterial production, occurrence in food and possibilities of their microbial degradation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MOLKOVÁ, Vendula. \textit{Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/n2nh9v/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Molková, Vendula. Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Aplikace molekulárně biologických metod při detekci genů a degradaci vybraných mikrobiálních metabolitů v potravinách
Hana Pištěková -
Aplikace molekulárně biologických metod při detekci genů a degradaci vybraných mikrobiálních metabolitů v potravinách
Hana Pištěková -
Úloha vybraných biogenních aminů v regulaci oxidativního vzplanutí fagocytů
Hana Hedbávná -
Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny
Katarína Mária Savková -
Výskyt biogenních aminů v ciderech
Šimon Borek -
Studium degradace biogenních aminů
Irena Butor -
Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Jakub Janota -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml