Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů – Vendula Molková
Vendula Molková
Bakalářská práce
Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů
Screening of Non-starter Bacteria Isolated from Food to Degradation of Biogenic Amines
Anotace:
Cílem této práce bylo ověření schopnosti degradace biogenních aminů vybranými bakteriemi, jelikož bakterie s aktivitou aminooxidáz jsou v poslední době v popředí pozornosti z důvodu možnosti snižování koncentrace biogenních aminů v potravinách. Teoretická část líčí biogenní aminy, popisuje jejich vznik, produkci bakteriemi, výskyt v potravinách a možnosti jejich mikrobiální degradace. Praktická část …víceAbstract:
The aim of this work was to verify the biodegradability of biogenic amines by selected bacteria, because bacteria with amino acid activity have been at the forefront of attention due to the possibility of reducing the concentration of biogenic amines in food. The theoretical part describes biogenic amines, their origin, bacterial production, occurrence in food and possibilities of their microbial degradation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MOLKOVÁ, Vendula. \textit{Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/n2nh9v/.
Jak správně citovat práci
Molková, Vendula. Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aplikace molekulárně biologických metod při detekci genů a degradaci vybraných mikrobiálních metabolitů v potravinách
Hana Pištěková -
Aplikace molekulárně biologických metod při detekci genů a degradaci vybraných mikrobiálních metabolitů v potravinách
Hana Pištěková -
Úloha vybraných biogenních aminů v regulaci oxidativního vzplanutí fagocytů
Hana Hedbávná -
Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny
Katarína Mária Savková -
Výskyt biogenních aminů v ciderech
Šimon Borek -
Studium degradace biogenních aminů
Irena Butor -
Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Jakub Janota -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml