Problematické živiny v racionálním a alternativním jídelníčku – Kristýna Pospíšilová
Kristýna Pospíšilová
Bachelor's thesis
Problematické živiny v racionálním a alternativním jídelníčku
Problematic nutrients in rational and alternative diet
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá racionálním a alternativním stravováním. Shrnuje informace o doporučeném příjmu jednotlivých makronutrientů a mikronutrientů, popisuje jejich význam v organismu a příznaky při jejich nedostatečném či nadměrném příjmu. Dále se zabývá různými formami alternativního stravování a charakterizuje problematické živiny při běžné i alternativní dietě. U 15 reálných jídelníčků …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with rational and alternative diets. It summarizes information about the recommended intake of individual macronutrients and micronutrients, describes their importance in the body and the symptoms of their insufficient or excessive intake. It also deals with various forms of alternative diets and characterizes problematic nutrients in the rational and alternative diet. For …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
POSPÍŠILOVÁ, Kristýna. \textit{Problematické živiny v racionálním a alternativním jídelníčku}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/n4kahf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota masozeleninových příkrmů ve výživě kojenců
Sabina Malcová -
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Anna Michálková -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights