Směsi pro výrobu bezlepkových muffin s přídavkem vlákniny – Bc. Kristýna Bazalová
Bc. Kristýna Bazalová
Master's thesis
Směsi pro výrobu bezlepkových muffin s přídavkem vlákniny
Mixture for the production of gluten-free muffins with added fiber
Abstract:
Cílem diplomové práce Směsi pro výrobu bezlepkových muffin s přídavkem vlákniny bylo navrhnout recepturu s přídavkem bambusové vlákniny (BAF 200), jablečné vlákniny (AF 401) a jablečné vlákniny (AF 12) v množství 3 %, 6 % a 9 % a následně posoudit vliv přídavku vlákniny na kvalitu bezlepkových muffinů.Bylo upečeno dvacet vzorků, u poloviny byla základem bezlepková směs Jizerka, pro zbytek byla použita …moreAbstract:
The aim of the thesis Mixture for the production of gluten-free muffins with added fiber was to suggest a recipe with addition of bamboo fiber (BAF 200), apple fibre (AF 401) and apple fiber (AF 12) in amounts of 3 %, 6 % and 9 % and furher to assess the effect of added fibre on the quality of muffins.Twenty samples were baked. The base for half of them was gluten free mixture Jizerka, the buckwheat …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Iva Burešová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš MARKO -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Helena ZIMMELOVÁ -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat
Patricie Vašicová -
Nutriční hodnota bramborových hlíz a vlivy působící na její změny
Monika ČERNÁ -
Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií
Irena KOLMANOVÁ -
Vliv podmínek chovu lososovitých ryb na jejich nutriční hodnotu a vnitřní prostředí
Michal Urban
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights