Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví – Daniel Krbeček
Daniel Krbeček
Bachelor's thesis
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
The quality of pig meat in relation to lean meat percentage and gender
Abstract:
Kvalita masa je definovaná jako součet nutričních, senzorických, technologických a hygienicko-toxikologických vlastností. Cílem této bakalářské práce bylo získat ucelené informace o kvalitě vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví. V literární rešerši je charakterizováno maso a jeho složení jako je voda, bílkoviny a minerální látky. Pro hodnocení jatečných zvířat vykupovaných …moreAbstract:
The quality of meat is defined as the sum of nutrional, sensory, technological and hygienic-toxicological properties. The aim of this bachelor work was to obtain cemprehensive information about the quality of pork meat in region to lean meat percantage and gender. In literary overview characterized meat and described its composition such as water, proteins and minerals. For the evalution of carcass …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Reader: Darina Chodová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRBEČEK, Daniel. \textit{Kvalita vepřového masa v~závislosti na podílu libové svaloviny a~pohlaví}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/n8bcqs/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Animal Science / Companion Animals
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných faktorů ovlivňujících podíl libové svaloviny v jatečném těle prasat
Eva KOLÁŘOVÁ -
Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Pavla Holečková -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights