Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví – Daniel Krbeček
Daniel Krbeček
Bakalářská práce
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
The quality of pig meat in relation to lean meat percentage and gender
Anotace:
Kvalita masa je definovaná jako součet nutričních, senzorických, technologických a hygienicko-toxikologických vlastností. Cílem této bakalářské práce bylo získat ucelené informace o kvalitě vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví. V literární rešerši je charakterizováno maso a jeho složení jako je voda, bílkoviny a minerální látky. Pro hodnocení jatečných zvířat vykupovaných …víceAbstract:
The quality of meat is defined as the sum of nutrional, sensory, technological and hygienic-toxicological properties. The aim of this bachelor work was to obtain cemprehensive information about the quality of pork meat in region to lean meat percantage and gender. In literary overview characterized meat and described its composition such as water, proteins and minerals. For the evalution of carcass …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Oponent: Darina Chodová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRBEČEK, Daniel. \textit{Kvalita vepřového masa v~závislosti na podílu libové svaloviny a~pohlaví}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/n8bcqs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Speciální chovy
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných faktorů ovlivňujících podíl libové svaloviny v jatečném těle prasat
Eva KOLÁŘOVÁ -
Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Pavla Holečková -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková
Název
Vložil
Vloženo
Práva