Bc. Veronika Johnová

Master's thesis

Vliv zasušení a primárního opracování na konečné vlastnosti masného výrobku v kolagenním střívku, vyhodnocené v návaznosti na senzorickém hodnocení

The effect of drying and processing of sausages in collagen sausage casing on organoleptic properities
Abstract:
Práce je zaměřena na problematiku uzení masných výrobků. Konkrétně tak párků frankfurtského typu v kolagenním střívku, u kterých byl sledován vliv odlišně nastaveného primárního tepelného opracování na jejich určité senzorické parametry.Uzení potravin je využíváno pro jeho konzervační efekt, dále ale také pro dodávání typické barvy, chuti a vůně konečným výrobkům. Nastavení udírny během tepelného opracování …more
Abstract:
The work is focused on smoked meat products. Specifically, frankfurt type sausages in collagen casing, while influence of different types of heat treatments was monitored as well as their effect on sensory properties. Food smoking is commonly used for its preservation effect, but also to give products their typical colour, taste and aroma. Smokehouse regulation and setting during food smoking can affect …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses n8iuty n8iuty/2
14/4/2018
Folders
Files
Mach, J.
14/4/2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.