Bc. Veronika Johnová

Master's thesis

Vliv zasušení a primárního opracování na konečné vlastnosti masného výrobku v kolagenním střívku, vyhodnocené v návaznosti na senzorickém hodnocení

The effect of drying and processing of sausages in collagen sausage casing on organoleptic properities
Anotácia:
Práce je zaměřena na problematiku uzení masných výrobků. Konkrétně tak párků frankfurtského typu v kolagenním střívku, u kterých byl sledován vliv odlišně nastaveného primárního tepelného opracování na jejich určité senzorické parametry.Uzení potravin je využíváno pro jeho konzervační efekt, dále ale také pro dodávání typické barvy, chuti a vůně konečným výrobkům. Nastavení udírny během tepelného opracování …viac
Abstract:
The work is focused on smoked meat products. Specifically, frankfurt type sausages in collagen casing, while influence of different types of heat treatments was monitored as well as their effect on sensory properties. Food smoking is commonly used for its preservation effect, but also to give products their typical colour, taste and aroma. Smokehouse regulation and setting during food smoking can affect …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses n8iuty n8iuty/2
14. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
14. 4. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.