Adam KURTIN
Bachelor's thesis
Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku
Characterization and Qualities of Millet and Quinoa
Abstract:
Práce je zaměřena na popis a charakteristiku merlíku a prosa. Merlík je řazen mezi pseudocereálie, a má vyšší obsah aminokyseliny lysinu než běžné obiloviny. Proso patří k méně tradičním obilovinám s vhodným poměrem bílkovin, sacharidů a lipidů. Proso i merlík jsou vhodnou složkou potravy celiatiků, protože neobsahují lepek. Využívají se v potravinářství nebo jako krmivo pro zvířata.Abstract:
The bachelor thesis deals with the description and characterization of quinoa and millet. The nutritive value of millet, that belongs to pseudocereals, have higher content of amino acid lysine than the value of conventional cereals. Millet belongs to nontraditional cereals with appropriate ratio of proteins, saccharides and lipids. Millet and quinoa are suitable for celiatic diet becuase they do not …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2012
Accessible from:: 11. 5. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 19. 6. 2012
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KURTIN, Adam. Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Vliv chemického složení na hemostatické vlastnosti biomateriálů
Marian Sedlář -
Analýza vlivu chemického složení na strukturu a mechanické vlastnosti hlubokotažné mosazi CuZn30
Darek JANOVSKÝ -
Chemické složení a senzorické vlastnosti domácích a komerčních ovocných destilátů
Ilona KOLLÁROVÁ -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Vliv modifikace chemického složení oceli na vlastnosti a strukturu drátů
Tomáš Milerski -
Mikrostruktura a vlastnosti Mg slitin pro biomedicínské aplikace
Kristýna Klimková -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Detekce heterogenit chemického a fázového složení a jejich vliv na vlastnosti heterogenního svaru
Marek Dobiáš