Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů – Bc. Kateřina Andrlová
Bc. Kateřina Andrlová
Master's thesis
Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů
Analysis of selected juice quality indicators and a study of impact of heating on antioxidant content
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na kvalitu a autenticitu džusů. V první části se práce zabývá antioxidanty, které jsou přítomny v ovocných šťávách a džusech. Dále metodami pro stanovení antioxidační aktivity, tedy ABTS, FRAP a DPPH radikál, též se zabývá stanovením celkových fenolických látek s Folin-Ciocalteuovým činidlem. Experimentální část se věnuje několika vybraným klasickým analytickým metodám …moreAbstract:
This thesis is focused on quality and authenticity of juices. The first part of the thesis deals with antioxidants that are presented in fruit juices and juice. In addition, by methods for determination of antioxidant activity, thus ABTS, FRAP and DPPH radical, as well as the determination of total fenolic substances with Folin-Ciocalteu reagent are included. The experimental part is devoted to few …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2012
- Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ANDRLOVÁ, Kateřina. \textit{Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/n9wz2d/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Andrlová, Kateřina. Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Primární antioxidanty v hroznech révy vinné
Oldřich Šipka -
Micelární elektrokinetická chromatografie přírodních antioxidantů s programovanou změnou složení pseudostacionární fáze
Jana Váňová