Bc. Kateřina Andrlová

Master's thesis

Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů

Analysis of selected juice quality indicators and a study of impact of heating on antioxidant content
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na kvalitu a autenticitu džusů. V první části se práce zabývá antioxidanty, které jsou přítomny v ovocných šťávách a džusech. Dále metodami pro stanovení antioxidační aktivity, tedy ABTS, FRAP a DPPH radikál, též se zabývá stanovením celkových fenolických látek s Folin-Ciocalteuovým činidlem. Experimentální část se věnuje několika vybraným klasickým analytickým metodám …more
Abstract:
This thesis is focused on quality and authenticity of juices. The first part of the thesis deals with antioxidants that are presented in fruit juices and juice. In addition, by methods for determination of antioxidant activity, thus ABTS, FRAP and DPPH radical, as well as the determination of total fenolic substances with Folin-Ciocalteu reagent are included. The experimental part is devoted to few …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2012
  • Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Andrlová, Kateřina. Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická