Porovnání vlastností vína vyrobeného s různou mírou respektu k terroir – Bc. Anna Harcová
Bc. Anna Harcová
Master's thesis
Porovnání vlastností vína vyrobeného s různou mírou respektu k terroir
Comparing the characteristics of wines produced with a varying degree of respect for terroir
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá tématem „Porovnávání vlastností vína vyrobeného s různou mírou respektu k terroir“. Práce se konkrétně zaměřuje na zdůraznění terroir při technologickém zpracování a následném fermentační procesu v dané nádobě. Teoretická část přibližuje vlivy vinohradnického terroir, půdní a geologické faktory a vinařské terroir. Dále práce popisuje spontánní a řízenou fermentaci s využitím …moreAbstract:
This thesis deals with the topic “Comparing the characteristics of wines produced with a varying degree of respect for terroir“. The theses focuses specifically on emphasizing the terroir during the technological processing and subsequent fermentation process in a vessel. The theoretical part describes the influences of vinicultural terroir, soil and geological factors and wine terroir. The thesis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HARCOVÁ, Anna. \textit{Porovnání vlastností vína vyrobeného s~různou mírou respektu k~terroir}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2021. Available from: https://theses.cz/id/nail9z/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
-
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová -
Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie
Radim Holešinský -
Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.
Miroslav Horák -
Hodnocení terroir vybraných viničních tratí
František Hrádek -
Terroir - nájdenie vzťahov medzi geomorfologickými podmienkami stanovišťa a kvalitou hrozna
Adam Lančarič -
Terroir - nalezení vztahů mezi geomorfologickými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů
Anna Otáhalová -
Porovnanie terroir vrámci jedného mikroregiónu
Richard Danko -
Terroir - nalezení vztahů mezi geomorfologickými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů
Zbyněk Peřina