Stanovení kvalitativních parametrů u různých vzorků medu – Bc. Tereza Dufková
Bc. Tereza Dufková
Diplomová práce
Stanovení kvalitativních parametrů u různých vzorků medu
Determination of qualitative parameters in different samples of honey
Anotace:
Měnící se klimatické podmínky a rozvoj nemocí, jsou příčinou postupného úbytku včel, který vede také k úbytku medu. Med se tak stává vzácnou potravinou, což svádí prodejce k jeho falšování a zvyšování výdělku. V rámci této studie byly hodnoceny čtyři komerční vzorky medu a jeden květový med přímo od včelaře. U medů byly stanoveny základní parametry, jako je obsah vody a pH. Pro rozlišení druhu medu …víceAbstract:
Changing climatic conditions and the development of diseases are the cause of the gradual loss of bees, which also leads to the loss of honey. The honey thus becomes a rare food, which leads sellers to honey adulteration and increase the profit. In this study, four samples of commercial honey and one blossom honey directly from the beekeeper were evaluated. Basic parameters such as water content and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Kitchen Sink Drama: Shelagh Delaney's A Taste of Honey and Arnold Wesker's The Kitchen
Luboš Nehyba -
Produktová nabídka Honey Hive
Alena Tomečková