Bc. Lenka ČTVRTNÍČKOVÁ

Master's thesis

Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie

Degradation study of the casein complex by gel permeation chromatography
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá studiem degradace kaseinového komplexu při procesu paření u vzorků sýřenin před pařením, sýřenin po paření a finálních výrobků ? sýrů Mozzarella a Jadel. Pro účely experimentu byla použita gelová permeační chromatografie s refraktometrickou a viskozitní detekcí.
Abstract:
This master thesis deals with a study of degradation of casein complex during a steaming process with rennet samples before steaming, rennet samples after steaming and final products ? Mozzarella and Jadel cheese. For the purposes of an experiment gel permeation chromatography (GPC) with refractometric and viscometric detection has been used.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2011
Identifier: 22605

Thesis defence

  • Supervisor: RNDr. Zdeněk Smékal

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ČTVRTNÍČKOVÁ, Lenka. Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe