Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie – Bc. Lenka ČTVRTNÍČKOVÁ
Bc. Lenka ČTVRTNÍČKOVÁ
Master's thesis
Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie
Degradation study of the casein complex by gel permeation chromatography
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá studiem degradace kaseinového komplexu při procesu paření u vzorků sýřenin před pařením, sýřenin po paření a finálních výrobků ? sýrů Mozzarella a Jadel. Pro účely experimentu byla použita gelová permeační chromatografie s refraktometrickou a viskozitní detekcí.Abstract:
This master thesis deals with a study of degradation of casein complex during a steaming process with rennet samples before steaming, rennet samples after steaming and final products ? Mozzarella and Jadel cheese. For the purposes of an experiment gel permeation chromatography (GPC) with refractometric and viscometric detection has been used.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2011
Identifier:
22605
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČTVRTNÍČKOVÁ, Lenka. \textit{Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/nd666r/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ČTVRTNÍČKOVÁ, Lenka. Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Purifikace proteinů s využitím chromatografických metod, zejména gelové permeační chromatografie
Jindřich Mixa -
Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie
Markéta ŠEBELOVÁ -
Charakterizace hyaluronanu pomocí gelové permeační chromatografie
Zuzana Krpalová -
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností polysacharidů pomocí gelové permeační chromatografie.
Jana ŠENKEŘÍKOVÁ -
Charakterizace hydrolyzátů kolagenu pomocí gelové permeační chromatografie s refraktometrickou a viskozitní detekcí
Michaela PECHÁČKOVÁ -
Aplikace gelové permeační chromatografie pro charakterizaci biopolymeru
Roman STOJASPAL -
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie
Roman STOJASPAL -
Distribuce molárních frakcí kaseinu u pařených sýrů
Natalia Vladimirovna ONIPCHENKO