Historie a současný stav falšování kávy – Jan Hájíček
Jan Hájíček
Bakalářská práce
Historie a současný stav falšování kávy
History and current status of coffee adulteration
Anotace:
Kávová zrna díky své celosvětové oblíbenosti a vysoké ceně patří k velmi žádaným komoditám, což také vybízí k jejich falšování. Kvůli tomu se káva taktéž řadí mezi deset nejvíce falšovaných potravin na světě. Mezi nejpěstovanější druhy kávy se řadí kávovník statný (Coffea canephora; „Robusta“) a kávovník arabský (C. arabica; „Arabika“). Pro padělání kávy Arabika se často používá již zmíněná káva Robusta …víceAbstract:
Coffee beans are thanks to their worldwide popularity and high price a very desirable commodity, which also encourages their adulteration. Thanks to that coffees are ranked among the ten most adulterated foods in the world. Coffea canephora (“Robusta”) and Coffea arabica (“Arabica“) are one of the most cultivated coffee species. The already mentioned Robusta coffee is often used for counterfeiting …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Tauchen, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Produkce a kvalita výběrové kávy z Kolumbie
David Snášel -
Dvojí kvalita kávy v České republice a sousedních zemích
Marcela Kučerová -
Kvalita a variabilita kávy
Klára Pálová -
Vliv technologie pražíren na kvalitu kávy
Nikola Hamerníková
Název
Vložil
Vloženo
Práva