Veronika KONEČNÁ

Bachelor's thesis

Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech

Comparison of Content of Selected Nitrogen Compounds in Red Wines and Clarets
Abstract:
V teoretické části této bakalářské práce byla popsána výroba vína ve všech jejích krocích, a také složení vinného moštu. Dále byly charakterizovány aminokyseliny a biogenní aminy, a byl popsán jejich význam v potravinách, především ve víně. Praktická část bakalářské práce byla zaměřena na laboratorní metody analýzy aminokyselin a biogenních aminů ve víně, a bylo provedeno porovnání naměřených hodnot …more
Abstract:
In the theoretical part of this bachelor thesis, making of wine in all steps and composition of grape must were described. Amino acids and biogenic amines were characterized and their significance in food, especially in wine, were described. The practical part of this thesis was focused on laboratory methods of analysis of amino acids and biogenic amines. Measured values were compared with references …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KONEČNÁ, Veronika. Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies