Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech – Veronika KONEČNÁ
Veronika KONEČNÁ
Bachelor's thesis
Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech
Comparison of Content of Selected Nitrogen Compounds in Red Wines and Clarets
Abstract:
V teoretické části této bakalářské práce byla popsána výroba vína ve všech jejích krocích, a také složení vinného moštu. Dále byly charakterizovány aminokyseliny a biogenní aminy, a byl popsán jejich význam v potravinách, především ve víně. Praktická část bakalářské práce byla zaměřena na laboratorní metody analýzy aminokyselin a biogenních aminů ve víně, a bylo provedeno porovnání naměřených hodnot …moreAbstract:
In the theoretical part of this bachelor thesis, making of wine in all steps and composition of grape must were described. Amino acids and biogenic amines were characterized and their significance in food, especially in wine, were described. The practical part of this thesis was focused on laboratory methods of analysis of amino acids and biogenic amines. Measured values were compared with references …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KONEČNÁ, Veronika. \textit{Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/ng414b/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KONEČNÁ, Veronika. Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny
Katarína Mária Savková