Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech – Veronika KONEČNÁ
Veronika KONEČNÁ
Bachelor's thesis
Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech
Comparison of Content of Selected Nitrogen Compounds in Red Wines and Clarets
Anotácia:
V teoretické části této bakalářské práce byla popsána výroba vína ve všech jejích krocích, a také složení vinného moštu. Dále byly charakterizovány aminokyseliny a biogenní aminy, a byl popsán jejich význam v potravinách, především ve víně. Praktická část bakalářské práce byla zaměřena na laboratorní metody analýzy aminokyselin a biogenních aminů ve víně, a bylo provedeno porovnání naměřených hodnot …viacAbstract:
In the theoretical part of this bachelor thesis, making of wine in all steps and composition of grape must were described. Amino acids and biogenic amines were characterized and their significance in food, especially in wine, were described. The practical part of this thesis was focused on laboratory methods of analysis of amino acids and biogenic amines. Measured values were compared with references …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zverejniť od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KONEČNÁ, Veronika. Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny
Katarína Mária Savková