Ing. Ludmila Machů

Doctoral thesis

Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas

Optimization of Methods of Digestibility Determination of Marine and Freshwater Algae
Abstract:
Disertační práce je zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas enzymaticko-gravimetrickou in vitro metodou a na stanovení vybraných faktorů, které mohou hodnoty stravitelnosti ovlivnit. Konkrétně se práce zabývá stanovením stravitelnosti sušiny, stravitelnosti organické hmoty, koeficientu stravitelnosti dusíkatých látek a stravitelnosti vybraných chemických prvků, přičemž je …more
Abstract:
Dissertation thesis is focused on seaweed and freshwater algae digestibility determination by enzymatic-gravimetric in vitro method, and determination of selected factors which are able to influence digestibility values. Namely, study deals with determination of dried matter digestibility, organic matter digestibility, nitrogen compounds digestibility coefficient and digestibility of selected elements …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 10. 2016
  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Machů, Ludmila. Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas. Zlín, 2016. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Doctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology