Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas – Ing. Ludmila Machů
Ing. Ludmila Machů
Doctoral thesis
Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas
Optimization of Methods of Digestibility Determination of Marine and Freshwater Algae
Abstract:
Disertační práce je zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas enzymaticko-gravimetrickou in vitro metodou a na stanovení vybraných faktorů, které mohou hodnoty stravitelnosti ovlivnit. Konkrétně se práce zabývá stanovením stravitelnosti sušiny, stravitelnosti organické hmoty, koeficientu stravitelnosti dusíkatých látek a stravitelnosti vybraných chemických prvků, přičemž je …moreAbstract:
Dissertation thesis is focused on seaweed and freshwater algae digestibility determination by enzymatic-gravimetric in vitro method, and determination of selected factors which are able to influence digestibility values. Namely, study deals with determination of dried matter digestibility, organic matter digestibility, nitrogen compounds digestibility coefficient and digestibility of selected elements …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 4. 10. 2016
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MACHŮ, Ludmila. \textit{Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/ngmvzh/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Machů, Ludmila. Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas. Zlín, 2016. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy.
Zuzana GÁBOVÁ -
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas.
Stanislava ŽALUDKOVÁ -
Stanovení nutričních parametrů obilovin, jejich stravitelnost a vzájemné korelace
Veronika Konečná -
Vilém starší Popel z Lobkowicz. Šedá eminence stavovského povstání.
Miloš FIALA -
Kryštof Popel z Lobkovic (1549-1604)
Jaroslava DAĎOURKOVÁ -
Kryštof Popel z Lobkovic (1549-1604)
Jaroslava DAĎOURKOVÁ -
Vstup do eurozóny - přínosy a rizika
Alexandra Popel -
Popel v očích
Vojtěch Vaněk