Bc. Martina Vršanská

Bakalářská práce

Charakterizace střevní mikroflóry drůbeže

Characterisation of poultry gut flora
Anotace:
Obsahem této bakalářské práce bylo na základě informací získaných vypracováním literární rešerše analyzovat složení střevní mikroflóry drůbeže z bakteriální DNA izolované ze střevního obsahu chovných slepic. Ke srovnání změn výskytu vybraných zástupců bakteriálních skupin (řádu Bacteroidales, Bifidobacteriales, Clostridiales, Enterobacteriales a Lactobacillales) sloužila metoda Real-time PCR.
Abstract:
Based on the knowledge gathered during the writing of a literature review (theoretical part), this thesis was aimed to determine the intestinal microbiota content by the analysis of bacterial DNA isolated from intestinal content of rearing hens. For the comparison of the changes in the representatives of bacterial groups (orders Bacteroidales, Bifidobacteriales, Clostridiales, Enterobacteriaceae and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2011
  • Vedoucí: doc. RNDr. Ivan Rychlík, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta