Stanovení plísní a mykotoxinů ve vybraných potravinách – Bc. Adéla Hendrychová
Bc. Adéla Hendrychová
Diplomová práce
Stanovení plísní a mykotoxinů ve vybraných potravinách
Determination of fungi and mycotoxins in selected foods
Anotace:
Diplomová práce „Stanovení plísní a mykotoxinů ve vybraných potravinách“ je zaměřena na výskyt aflatoxinu a plísní ve vlašských ořeších. Původcem zkoumaného mykotoxinu je plíseň rodu Aspergillus, která je poměrně dosti rozšířená. Aflatoxin je látka zdraví škodlivá a toxická. Teoretická část diplomové práce je zaměřena především na popis mykotoxinů obecně, na základní charakteristiku aflatoxinu a jeho …víceAbstract:
The diploma thesis „Determination of fungi and mycotoxins in selected foods“ deals with the occurrence of aflatoxin and fungi in walnuts. Fungus of the genus Aspergillus is considered to be a source of studied mycotoxin and this fungus is widely spread. Aflatoxin is a harmful and toxic substance. The theoretical part of the diploma thesis is mainly focused on the description of mycotoxins in general …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Machálková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Imunochemická a mikrobiologická metoda stanovení plazmatických a erytrocytárních folátů a vliv přítomnosti antifolátových terapeutik
Michal Řiháček -
Stanovení skladby mastných kyselin v suchých skořápkových plodech
Monika Cejpková -
Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Veronika Kudelová -
Kontrola jakostních parametrů experimentálního masného výrobku za použití vedlejších produktů vzniklých po zpracování vlašských ořechů
Michaela Graciasová -
Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů
Šárka Krejčová -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Breaking the Mold: Queer Representation Revolution in Heartbreak High and Its Reboot
Vendula Klejchová -
Injection Mold Design
Radomír Navrátil