Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu – Andrea Nosková
Andrea Nosková
Bachelor's thesis
Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu
Application of nuclear magnetic resonance in detection of honey adulteration
Anotácia:
Nukleární magnetická rezonance (NMR) je fyzikálně chemickou metodou zaměřující se na identifikaci a kvantifikaci chemických sloučenin a stanovení jejich struktur.S neustále zvyšujícími se požadavky na kvalitu a bezpečnost potravin se metody detekce výrazně vyvíjejí, a právě analýza NMR se díky svému širokému využití jeví jako vhodná metoda při odhalování podvodů a falšování potravin.V rámci bakalářské …viacAbstract:
Nuclear magnetic resonance (NMR) is a method used for quantification of chemical compounds and its structure determination. High requirements on food safety and food quality have a huge impact on the development of modern analytical methods. Thanks to widespread use of NMR spectroscopy it appears to be a very suitable method for the detection of food adulteration and contamination.The main purpose …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOSKOVÁ, Andrea. \textit{Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/nkuw9h/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Využití analytických metod a chemometrie k ověření geografické autenticity medu
Lucie Marková -
Vývoj 1H NMR metody na určení botanického původu medu
Dominika Hrabáková -
Vztah parametrů pekařské kvality pšenice a metabolitů v 1H NMR spektru
Anna Tomšů -
Vývoj 1H NMR metody na určení botanického původu medu
Dominika Hrabáková -
Využití 1H NMR k určení kvality a geografického původu vína a piva
Adéla Jirušová -
1H NMR chemometrický model pro klasifikaci vlastností českých vín
Aneta Hošťálková -
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Šárka Altmannová -
NMR profilování a analýza medů
Blanka Sládková
Názov
Vložil
Vložené
Práva