Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry – Karel STANĚK
Karel STANĚK
Bachelor's thesis
Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry
The impact of mold Penicillium nalgiovensis on natural cheese
Anotácia:
Má bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První je teoretická a věnuje se charakteristice plísně Penicillium nalgiovensis, popisu výroby a zrání sýrů s plísní na povrchu. Druhá je zaměřena na praktickou výrobu sýrů. Výrobu jsem uskutečnil v laboratoři a na poloprovoze v Kroměříži. Cílem bylo ověření zda se zkoumané plísňové kultury hodí pro výrobu sýrů. Vyrobené sýry byly podrobeny senzorické analýze …viacAbstract:
The bachelor work consists of two parts. The first is theoretical and deals with the characteristics of the mould Penicillium nalgiovensis, describes the production and maturation of cheese with mould of cover. The second is focused on the practical production of chee-ses. I made production in the laboratory and pilot-plant in Kroměříž. The aim was to verify whether the examined culture of mould suited …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zverejniť od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
12791
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
STANĚK, Karel. Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Elementární analýza sýrů s bílou plísní na povrchu
Alžbeta Pavlechová -
Vliv přípravy vzorku na elektrochemické stanovení ergosterolu s využitím vybraných elektrod
Pavlína Strnadová -
Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu
Martina BEJBLOVÁ -
Senzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchu
Radka BLECHOVÁ -
Mykotoxiny v potravinách a stanovení produkce kyseliny cyklopiazonové v sýrech s bílou plísní na povrchu.
Zdeňka FOLTÝNOVÁ -
Úloha S-nitrosoglutathionreduktasy a S-nitrosace ve vývoji rostlin a odpovědi na stresové podmínky
Tereza TICHÁ -
Srovnání vlivu hnojiva Vermesfluid na zdravotní stav odrůdy révy vinné Rulandské bílé na Zámeckém vinařství Třebívlice s. r.o
Aneta Raušová -
Výroba taveného sýra s plísní na povrchu
Martina BEJBLOVÁ