Chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity - srovnání metod využívajících luminol-CTAB-Bistris a luminol-HRP – Jan ROZSYPAL
Jan ROZSYPAL
Bachelor's thesis
Chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity - srovnání metod využívajících luminol-CTAB-Bistris a luminol-HRP
Chemiluminescence determination of antioxidant capacity - the comparison of luminol-CTAB-Bistris and luminol-HRP based methods
Anotácia:
Antioxidanty zajišťují ochranu organismu před škodlivým vlivem volných radikálů, protože tělo získává velkou část antioxidantů z potravy, je vhodné mít metody schopné stanovit antioxidační kapacitu potravin. V této práci byly srovnány antioxidační kapacity červeného vína, pomerančového džusu a olivového oleje, naměřené třemi chemiluminiscenčními metodami.Abstract:
Antioxidants are compounds protecting organism against damaging effect of free radicals. Because one source of antioxidants is food, it is beneficial to have methods capable of determination of total antioxidant capacity (TAC) of foods. In this thesis were compared TAC values of red vine, orange juice and olive oil obtained by using chemiluminescence based methods.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 8. 2012
Zverejniť od: 9. 8. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Doc. RNDr. Jan Hrbáč, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ROZSYPAL, Jan. \textit{Chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity - srovnání metod využívajících luminol-CTAB-Bistris a luminol-HRP}. Online. Bakalárska práca. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Faculty of Science. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/nmxlut/.
Jak správně citovat práci
ROZSYPAL, Jan. Chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity - srovnání metod využívajících luminol-CTAB-Bistris a luminol-HRP. Olomouc, 2012. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.8.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 9. 8. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY IN OLOMOUC
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Chemistry / Applied Chemistry
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva