Studium reologických a termických vlastností potravin – Ing. Tomáš Valenta
Ing. Tomáš Valenta
Disertační práce
Studium reologických a termických vlastností potravin
The study of foodstuff rheological and thermal properties
Anotace:
Disertační práce se zabývá problematikou reologických a termických vlastností potravinářských látek a aditiv na bázi polysacharidů a proteinů, jež jsou hojně využívány jako potravinářské hydrokoloidy. Reologická analýza byla využita ke stanovení vnitřní viskozity a tokových parametrů roztoků polysacharidů (guarové gumy, kappa-karagenanu, xanthanové gumy) a směsí želatiny a polysacharidu. S využitím …víceAbstract:
The Doctoral Thesis deals with the issue of rheological and thermal properties of foodstuffs and additives based on polysaccharides and proteins which are widely used as food hydrocolloids. Rheological analysis was used to determine intrinsic viscosity and flow parameters of polysaccharide solutions (guar gum, kappa-carrageenan, xanthan gum) and gelatin/polysaccharide blends. Using suitable rheological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 9. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 11. 2018
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Valenta, Tomáš. Studium reologických a termických vlastností potravin. Zlín, 2018. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Termická stabilita asfaltů a vliv stárnutí na jejich reologické vlastnosti
Martina Hrušková -
Vliv stárnutí a recyklace na vlastnosti ABS kompozitů obsahující přísady na bázi celulózy.
Tomáš Dumek -
Vybrané sorpční vlastnosti nanovlákenné soustavy
Yan Wang -
Sorpce vlhkosti prášku z plodů trnky obecné (\kur{Prunus spinosa})\nl{} s přídavky polysacharidů
Eliška Dvořáková