Detekce reziduí inhibičních látek v mléce – Bc. Kateřina Grusová, DiS.
Bc. Kateřina Grusová, DiS.
Bakalářská práce
Detekce reziduí inhibičních látek v mléce
Detection of residues of inhibitory substances in milk
Anotace:
Přítomnost reziduí inhibičních látek (RIL) v mléce, jako jsou antibiotika nebo další chemoterapeutika, znamená riziko pro spotřebitele. Výše rizika je závislá na typu RIL i na jejich koncentraci v mléce. Inhibiční látky mají rovněž negativní dopad na zpracování mléka na mléčné výrobky. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsáno složení mléka …víceAbstract:
The presence of residues of inhibitory substances in milk, such as antibiotics or other chemotherapeutic agents, poses a risk to the consumer. The amount of risk is dependent on the type of inhibitory substances and their concentration in milk. Inhibitory substances also have a negative impact on milk processing for dairy products. The presented bachelor thesis is divided into two parts, theoretical …víceKlíčová slova
inhibiční látky mléko detekce antibiotika inhibitory substances milk detection antibiotics
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2018
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/rs6w7/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 9. 2018
- Vedoucí: MVDr. Jarmila Ondrušková
- Oponent: MUDr. Alena Ševčíková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Zdravotní laborant
Práce na příbuzné téma
-
Inhibiční účinek vybraných látek a organismů na růst patogena Cercospora beticola
Anna Janatová Špůrová -
Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy
Marek Hloch -
Inhibiční působení antibiotik a přírodních látek na mikroorganismy trávicího traktu
Ivana Jačalová -
Aditivní inhibiční účinky antibiotik a přírodních látek na kvasinky rodu Candida
Zdeněk Kodeš -
Citlivost Mycoplasma hominis na antibiotika a přírodní látky
Markéta Vydržalová -
Antibiotika a antimikrobiální chemoterapeutika v životním prostředí
Hana Klímová -
Staphylococcus aureus - jeho výskyt a možnosti detekce v mléce a mléčných výrobcích
Denisa Fenclová -
Detekce falšování mléka pomocí impedanční spektroskopie
Aneta Nezmeškalová