Bc. Petr Bíza
Master's thesis
Netradiční způsoby výroby bílých vín
Influence of various types of cold maceration technique on substances contained in wine
Abstract:
Diplomová práce se zabývá různými technikami výroby vína, a to především využití macerací. Jsou zde porovnány varianty výroby bez macerace, s macerací po dobu 48 hodin, kvašení na celých neporušených bobulích a kvašení na slupkách neboli oranžové víno. V literární části je popsáno složení moštu a macerace. Dále jsou zde popsány metody kvašení na slupkách – výroba oranžových vín, a to především tradiční …moreAbstract:
The thesis deals with various techniques of wine production, especially the use of maceration. There is a comparison between variant sof production without maceration, maceration for 48 hours, fermentation on whole intact berries and fermentation with skins, or orange wine. The composition of the must and maceration is described methods of fermentation on skins-production of orange wines, especially …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
Anna Harcová -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Tadeáš Teplý -
Vliv předfermentační macerace na kvalitu bílých vín
Ondřej Klobása -
Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín
Libuše Vrbová -
Studená před-fermentační macerace ve výrobě červených vín
Jiří Blasch -
Vliv různých technik studené macerace na obsahové látky vína
Jiří Blasch