Netradiční způsoby výroby bílých vín – Bc. Petr Bíza
Bc. Petr Bíza
Diplomová práce
Netradiční způsoby výroby bílých vín
Influence of various types of cold maceration technique on substances contained in wine
Anotace:
Diplomová práce se zabývá různými technikami výroby vína, a to především využití macerací. Jsou zde porovnány varianty výroby bez macerace, s macerací po dobu 48 hodin, kvašení na celých neporušených bobulích a kvašení na slupkách neboli oranžové víno. V literární části je popsáno složení moštu a macerace. Dále jsou zde popsány metody kvašení na slupkách – výroba oranžových vín, a to především tradiční …víceAbstract:
The thesis deals with various techniques of wine production, especially the use of maceration. There is a comparison between variant sof production without maceration, maceration for 48 hours, fermentation on whole intact berries and fermentation with skins, or orange wine. The composition of the must and maceration is described methods of fermentation on skins-production of orange wines, especially …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
Anna Harcová -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Tadeáš Teplý -
Vliv předfermentační macerace na kvalitu bílých vín
Ondřej Klobása -
Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín
Libuše Vrbová -
Studená před-fermentační macerace ve výrobě červených vín
Jiří Blasch -
Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Stanislav Škrobák