Bc. Petr Bíza

Diplomová práce

Netradiční způsoby výroby bílých vín

Influence of various types of cold maceration technique on substances contained in wine
Anotace:
Diplomová práce se zabývá různými technikami výroby vína, a to především využití macerací. Jsou zde porovnány varianty výroby bez macerace, s macerací po dobu 48 hodin, kvašení na celých neporušených bobulích a kvašení na slupkách neboli oranžové víno. V literární části je popsáno složení moštu a macerace. Dále jsou zde popsány metody kvašení na slupkách – výroba oranžových vín, a to především tradiční …více
Abstract:
The thesis deals with various techniques of wine production, especially the use of maceration. There is a comparison between variant sof production without maceration, maceration for 48 hours, fermentation on whole intact berries and fermentation with skins, or orange wine. The composition of the must and maceration is described methods of fermentation on skins-production of orange wines, especially …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií