Klára Jégrová

Bakalářská práce

Monitoring antioxidantů v bylinných čajích

Monitoring of Antioxidants in Herbal Teas
Anotace:
Tato bakalářská práce nazvána „Monitoring antioxidantů v bylinných čajích“ pojednává o antioxidačních účincích syntetických a přírodních látek, které jsou schopné minimalizovat či zastavit účinky oxidačního stresu, které jsou způsobené volnými radikály. Antioxidanty rozděluje do skupin dle původu a chemické struktury. Přináší také informace o tom, jakým způsobem fungují obranné mechanismy organismu …více
Abstract:
This bachelor thesis named „Monitoring of Antixodiants in Herbal Teas“ deals withantioxidant effects of syntetic and natural substantials that have the ability to minimalizeor to stop the effects of oxidative stress caused by free radicals. It sorts antioxidantsinto groups by their origin and chemical structure. It brings informationabout how protection mechanisms against free radicals function, sorts …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
  • Oponent: Romana Bačová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin