Stanovení významných látek s antioxidačními vlastnostmi v stolních odrůdách révy vinné – Bc. Mgr. Tereza Kavanová
Bc. Mgr. Tereza Kavanová
Diplomová práce
Stanovení významných látek s antioxidačními vlastnostmi v stolních odrůdách révy vinné
Determination of significant substances with antioxidant properties in table grape varieties
Anotace:
Stanovení množství významných antioxidantů ve stolních odrůdách révy vinné, posouzení odrůd s nejvyšším obsahem těchto látek Cílem této práce bylo stanovit a porovnat obsah a aktivitu antioxidačních látek v různých odrůdách révy vinné pěstovaných v České republice. V literární části se práce zabývá základní charakteristikou jednotlivých skupin fenolických látek, zaměřuje se také na vliv těchto látek …víceAbstract:
Determination of the amount of important antioxidants in table grape varieties, assessment of the varieties with the highest content of these substances The aim of this work was to determine and compare the content and activity of antioxidant substances in different grape varieties grown in the Czech Republic. In the literary part, the work deals with the basic characteristics of individual groups …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: František Mádl, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Vliv podnože na růst révy vinné (Vitis vinifera) v prvním roce po výsadbě
Václav Drobný -
Současné trendy ve šlechtění révy vinné s révou amurskou.
Viktor Repin -
Stanovení jednotlivých fenofází révy vinné u vybraných stolních a moštových odrůd ve vinici Svatá Klára v Troji.
Lucie Krauskopfová -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí
Lenka Halmová -
Studium přítomnosti fenolických látek a jejich antioxidační aktivity v potravinářských produktech s obsahem plodu šípkové růže (Rosa canina L.)
Vendula Hronová -
Antioxidační látky medu a jejich význam ve stravě člověka
Pavel Suchánek -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková