Možnosti analýzy obsahových látek chmele v pivu – Martin Slovák
Martin Slovák
Bachelor's thesis
Možnosti analýzy obsahových látek chmele v pivu
Possibilities of Analysing Hop Substances in Beer
Abstract:
V této bakalářské práci je vypracována literární rešerše zaměřená na téma Možnosti analýzy obsahových látek chmele v pivu. První část práce popisuje rostlinu Chmele otáčivého (Humulus lupulus) a jeho morfologické znaky. Přiblíženy jsou látky obsažené v šišticích této rostliny. Ve druhé části je teoreticky popsáno několik metod a jejich principy, které umožňují analýzu daných látek chmele. V návaznosti …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the topic Possibilities of Analysing Hop Substances in Beer. The first part describes a plant called Humulus lupulus (hop) and its morphology. It also includes a description of substances contained in cones of this very plant. The second part deals with several methods and their principles, which allow us to analyse these substances. Following that, there are described …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Petr Otřísal, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Stálost aktivních látek obsažených ve fungicidním preparátu založeném na chmelové a tymiánové silici určenému k hubení plísňových chorob chmele
Václav Žatecký -
Analýza změny profilu chmelových silic v průběhu výroby a zrání piva
Jakub SLAČÁLEK -
Stanovení obsahu a složení chmelových silic ve vybraných odrůdách chmelových pelet
Yvona Pešlová -
Modern methods of increasing the intensity of hop aroma in beer
Kejda Tusha