Barbora Re

Bakalářská práce

Emoční práce jako vnímaný zdroj stresu u pracovníků v gastronomii

Emotianal labor as a perceived cause of stress by waitstaff
Anotace:
Cílem bakalářské práce je porozumění tématu emoční práce a zmapování toho, jak její nároky vnímá obsluhující personál v odvětví gastronomie. Teoretický základ obsahuje deskripci stresu včetně jeho projevů a dopadů, popis a rozdělení stresorů včetně jejich zaměření na pracovní prostředí a charakteristiku emoční práce, jejích projevů a dopadů. Teoretický základ je rozšířen o další specifické stresory …více
Abstract:
The bachelor's thesis aims to understand the topic of emotional labor and to map its perception by the waitstaff. Theoretical basis contains a description of stress, including its manifestations and impacts, description of stressors, its classification with a focus on the work environment and characteristics of emotional labor, its manifestations and impacts. The theoretical part is extended by analysis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 12. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2021
  • Vedoucí: Eva Jarošová
  • Oponent: Petra Sofia Horňáková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
https://vskp.vse.cz/eid/83448

Vysoká škola ekonomická v Praze

Bakalářský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Podniková ekonomika a management