Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin – Petra Hoffmannová
Petra Hoffmannová
Bachelor's thesis
Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin
Antibiotic Resistance in Enterococci Isolated from Food
Abstract:
Antibiotická rezistence je přetrvávajícím problémem, ohrožujícím zejména lidské zdraví. Přenos potravinami je jedním z možných způsobů, jak se může rezistence šířit. Jedny z významných bakterií v potravinářském průmyslu jsou bakterie rodu Enterococcus. Jsou využívány pro výrobu fermentovaných potravin živočišného i rostlinného původu. Bakalářská práce popisuje výskyt rezistentních kmenů bakterií rodu …moreAbstract:
Antibiotic resistance is rising global problem endandering human health. Antibiotic resistance is globally spreading and food safety and hygiene are significant mechanisms. The genus Enterococcus contains bacterial species associated with food industry. The enterococci are used for production of fermented food of animal and plant origin. The bachelor thesis describes the presence of antibiotic resistant …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hoffmannová, Petra. Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Antibiotická rezistence Enterococcus spp. u ferálních holubů
Petra Frolková -
Mechanismy vzniku rezistence u bakterií rodu Enterococcus
Michaela Růžičková -
Dynamika vývoje rezistence na antibiotika u patogenů močových cest
Dominika Reková -
Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže
Soňa Šimčíková -
Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z vodní drůbeže a z prostředí jejich chovu
Adéla Rajnochová -
Antiseptické látky přírodního charakteru v kombinaci s antibiotiky
Jana Pastrňáková