Petra Hoffmannová

Bachelor's thesis

Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin

Antibiotic Resistance in Enterococci Isolated from Food
Abstract:
Antibiotická rezistence je přetrvávajícím problémem, ohrožujícím zejména lidské zdraví. Přenos potravinami je jedním z možných způsobů, jak se může rezistence šířit. Jedny z významných bakterií v potravinářském průmyslu jsou bakterie rodu Enterococcus. Jsou využívány pro výrobu fermentovaných potravin živočišného i rostlinného původu. Bakalářská práce popisuje výskyt rezistentních kmenů bakterií rodu …more
Abstract:
Antibiotic resistance is rising global problem endandering human health. Antibiotic resistance is globally spreading and food safety and hygiene are significant mechanisms. The genus Enterococcus contains bacterial species associated with food industry. The enterococci are used for production of fermented food of animal and plant origin. The bachelor thesis describes the presence of antibiotic resistant …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Hoffmannová, Petra. Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe