Petra Hoffmannová

Bachelor's thesis

Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin

Antibiotic Resistance in Enterococci Isolated from Food
Anotácia:
Antibiotická rezistence je přetrvávajícím problémem, ohrožujícím zejména lidské zdraví. Přenos potravinami je jedním z možných způsobů, jak se může rezistence šířit. Jedny z významných bakterií v potravinářském průmyslu jsou bakterie rodu Enterococcus. Jsou využívány pro výrobu fermentovaných potravin živočišného i rostlinného původu. Bakalářská práce popisuje výskyt rezistentních kmenů bakterií rodu …viac
Abstract:
Antibiotic resistance is rising global problem endandering human health. Antibiotic resistance is globally spreading and food safety and hygiene are significant mechanisms. The genus Enterococcus contains bacterial species associated with food industry. The enterococci are used for production of fermented food of animal and plant origin. The bachelor thesis describes the presence of antibiotic resistant …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hoffmannová, Petra. Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies