Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli – Adéla PSOTOVÁ
Adéla PSOTOVÁ
Bachelor's thesis
Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli
The Determination of Digestibility and Fiber in Müsli
Anotácia:
Teoretická část bakalářské práce se zabývá základními dostupnými druhy müsli v ČR a charakteristikou komponent, ze kterých je müsli složeno. Nejrozsáhlejší prostor je proto věnován obilovinám. Tato práce se zabývá i technologickým zpracováním ovoce a krátce charakterizuje i chemické složení ořechů, semínek a nejpoužívanějších pseudocereálií pro výrobu müsli. Poslední kapitola teoretické části je pak …viacAbstract:
Theoretical part of this thesis is focused on kind of muesli and characterizes its components. In terms of components is the largest area devoted to cereals. This thesis also deals with technological processing and there is a briefly characterized the chemical composition of nuts, seeds and pseudocereals whose the most are widely used for production of muesli. Last chapter is focused on the biochemical …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2012
Zverejniť od: 11. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2012
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PSOTOVÁ, Adéla. Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn
Tereza Mrlíková -
Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost
Denisa Holečková -
Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí
Martina Hozová -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Vliv NDF na stravitelnost organické hmoty travního porostu
Denisa Matušková -
Stanovení nutričních parametrů obilovin, jejich stravitelnost a vzájemné korelace
Veronika Konečná -
Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií
Petr MACHALA -
Stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí
Eliška ELIÁŠOVÁ