Bc. Stanislava ŽALUDKOVÁ

Master's thesis

Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas.

Digestibility of Freshwater Algae and Seaweeds
Abstract:
Řasy svým nutričním složením s vysokým obsahem proteinů, minerálních látek i vitaminů poutají pozornost jako potenciální zdroj potravin. Avšak jejich využitelnost je omezena přítomností polysacharidů v buněčné stěně. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas. K posouzení stravitelnosti bylo použito hodnocení bílkovin metodou in vitro, jež je založeno na …more
Abstract:
Algae is known as a potential source of food for human due to the high content of proteins with essential amino acids, minerals and vitamins. Their available by reason of present polysaccharide in cell wall is limited. Digestibility of Freshwater Algae and Seaweed was assessment by in vitro analysis. Proteins and amino acids composition before and after proteolytic enzymatic action was evaluated.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Accessible from:: 16. 5. 2008
Identifier: 8083

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2008
  • Supervisor: Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ŽALUDKOVÁ, Stanislava. Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas.. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.