Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas. – Bc. Stanislava ŽALUDKOVÁ
Bc. Stanislava ŽALUDKOVÁ
Master's thesis
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas.
Digestibility of Freshwater Algae and Seaweeds
Abstract:
Řasy svým nutričním složením s vysokým obsahem proteinů, minerálních látek i vitaminů poutají pozornost jako potenciální zdroj potravin. Avšak jejich využitelnost je omezena přítomností polysacharidů v buněčné stěně. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas. K posouzení stravitelnosti bylo použito hodnocení bílkovin metodou in vitro, jež je založeno na …moreAbstract:
Algae is known as a potential source of food for human due to the high content of proteins with essential amino acids, minerals and vitamins. Their available by reason of present polysaccharide in cell wall is limited. Digestibility of Freshwater Algae and Seaweed was assessment by in vitro analysis. Proteins and amino acids composition before and after proteolytic enzymatic action was evaluated.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Accessible from:: 16. 5. 2008
Identifier:
8083
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŽALUDKOVÁ, Stanislava. Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas.. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas
Ludmila Machů -
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy.
Zuzana GÁBOVÁ -
Bílkoviny v redukčním režimu
Petr Gráca -
Potřebuje člověk jíst živočišné bílkoviny?
Lenka Kostková -
Bílkoviny ve výživě sportovců
Adéla Ducháčová -
Bílkoviny ve stravě dětí předškolního věku
Tereza Novotná -
Bílkoviny ve výživě teenagerů
Martina Zouharová -
Primární referenční postup stanovení celkové bílkoviny Kjeldahlovou metodou v certifikovaných referenčních materiálech užívaných v klinické chemii.
Lenka Žaludová