Tereza KOVÁČOVÁ

Bachelor's thesis

Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru

The Composition of Antioxidants and Antioxidant Activity of Cider
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá ciderem, jeho výrobou, chemickým složením a antioxidační aktivitou. Zaměřuje se na charakteristiku přírodních antioxidantů (vitamín C a E, karotenoidy, fenolické kyseliny, flavonoidy, a další). V této práci jsou popsány metody stanovení antioxidační aktivity cideru (DPPH, FRAP) a obsah jednotlivých antioxidantů v tomto nápoji.
Abstract:
This bachelor thesis deals with cider, his production, the chemical composition and the antioxidant activity. It focuses on the characteristics of the natural antioxidants (vitamin C and E, carotenoids, phenolic acids, flavonoids, and others). In this bachelor thesis, we de-scribe methods of determining the antioxidant activity of cider (DPPH, FRAP), and the contents of each antioxidants in this drunk …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Pavel Hanuštiak

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KOVÁČOVÁ, Tereza. Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies