Jan Škoda

Diplomová práce

Vliv složení vsázky na tuhnutí a mikrostrukturu odlitků Al-Si slitin

Effect of charge composition on solidification and microstructure of Al-Si castings
Anotace:
V této práci jsou diskutovány dopady legování Al-Si slitin na vznik eutektik, intermetalických fází a mikrostrukturu odlitků, která je přímo spojená s jejich výslednými vlastnostmi. Studium je zaměřeno především na slitiny řady 3XX.X, konkrétně pak na slitinu A356, která je v hojné míře používána pro odlévání hliníkových kol a jejíž mikrostruktura je předmětem praktické části.
Abstract:
This thesis deals with influence of alloying elements on the eutectics, intermetallic phases and microstructure formation in Al-Si alloys which is closely related to their final mechanical properties. Study is focused mainly on the 3XX.X group of casting alloys, especially on the A356 alloy, which is widely used for casting aluminum alloy wheels and which microstructure is investigated in the experimental …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2017
  • Vedoucí: Monika Losertová
  • Oponent: Jaromír Drápala

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava