Extrakce biologicky aktivních látek z jogurtu – Bc. Jaroslava OBDRŽÁLKOVÁ
Bc. Jaroslava OBDRŽÁLKOVÁ
Diplomová práce
Extrakce biologicky aktivních látek z jogurtu
Extraction of biological active compounds from yogurt
Anotace:
V praktické části této jsou charakterizovány jogurty a jejich způsob výroby. Dále jsou zde také popsány látky podílející se na aromatu potravin. V praktické části této práce byla sledována aktivní kyselosti, titrační kyselost a také množ-ství biologicky aktivní látky v jogurtu v závislosti na době skladování. Aktivní kyselost měla až na osmý den skladování klesající tendenci až k pH 4,1. Titrační kyselost …víceAbstract:
In the theoretical part of this thesis yogurts and their production is desribed. Then the sub-stances which make food aroma are described as well. In the practical part of this thesis the active sourness, titrating sourness and quantity biolo-gically active compounds were determined depending on storage. Active sourness went down to 4.1 in exeption of the eighth day of storage. The titrating sourness …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14693
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
OBDRŽÁLKOVÁ, Jaroslava. Extrakce biologicky aktivních látek z jogurtu. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Ovčí mléko a možnosti jeho zpracování
Kateřina Borková -
Změny mikrobiologických a vybraných kvalitativních parametrů konzumního mléka
Patrik Říha -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Vliv plemene na množství, složení a vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic chovaných v identických podmínkách jedné stáje
Luboš Müller -
Hodnocení jakostních parametrů jogurtů s rozmíchaným a nerozmíchaným koagulátem
Veronika Parkanová -
Vliv kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů
Tomáš Zbranek -
Hodnocení složkových, hygienických a mikrobiologických ukazatelů mléka tyrolského šedého skotu
Karolína Čejková -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová