Vliv třídění brambor na změny jejich technologické kvality – Bc. Edelina Memedliaeva
Bc. Edelina Memedliaeva
Diplomová práce
Vliv třídění brambor na změny jejich technologické kvality
Influence of sorting potatoes on changes in their technological quality
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo vypracování literární rešerše a stanovení vlivu velikostní frakce brambor na jejich technologickou kvalitu. Ve spolupráci se společností Beskyd Fryčovice, a.s. byly zajištěny vzorky jimi zpracovávaných odrůd brambor. Byla provedena hmotnostní frakcionace dostupných vzorků bramborových hlíz a následně byli stanoveni vybrané jakostní parametry, které jsou důležité z hlediska …víceAbstract:
The aim of the thesis was to work out a research of the literature and determine the influence of the size fraction of potatoes on their technological quality. In cooperation with a company Beskyd Fryčovice, a.s. the samples of their processed potato varieties were provided. Mass fractionation of the available potato tuber samples was performed and the selected quality parameters, which are important …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna
Karolína Linhartová -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Nutriční a technologická kvalita semen konopí setého
Jaroslava PŮLPYTLOVÁ -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Vliv genotypu slepic na technologickou kvalitu vajec
Pavla Kramperová -
Vliv ustájení slepic nosného typu na jejich užitkovost a technologickou kvalitu vajec
Jana Krajčírová -
Vliv organického a minerálního hnojení brambor na výnos a stolní hodnotu hlíz
Nina Kocourová -
Hodnocení stolní hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor vypěstovaných v ekologickém a konvenčním produkčním systému
Veronika ŠPLÍCHALOVÁ