Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích – Martina Nejedlíková
Martina Nejedlíková
Bachelor's thesis
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Milk Fat and Its Utilization in Dairy Technology
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá mléčným tukem a jeho využitím v mlékárenské technologii. Složení mléka je souhrnně popsáno a podrobně jsou uvedeny poznatky ohledně mléčného tuku, jeho struktury a vlastností. Část práce je věnována metodám úpravy a frakcionace mléčného tuku. V práci byly shrnuty poznatky ohledně studií antibakteriální aktivity esteru laktosa-monolaurátu (LML) a laktosa-monodekanoátu …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with milk fat and its use in dairy technology. The composition of milk is summarized and the knowledge regarding milk fat, its structure and properties is presented in details. Part of the thesis is devoted to methods of treatment and fractionation of milk fat. The findings regarding the studies of the antibacterial activity of lactose monolaurate ester (LML) and lactose …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
- Reader: Zuzana Míšková, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková -
Influence of selected amino acids on the performance of cervids
Veit Ny -
Vliv pohybové aktivity na úbytek hmotnosti a tělesné složení obézních pacientů po bariatrické operaci
Zuzana HONAJZROVÁ -
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka
Monika Surmová -
Vliv vybraných společenstev pastevního porostu na množství mléka se zaměřením na spektrum mastných kyselin v tuku mléka
Lucie BOHÁČOVÁ -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty
Lenka Jungová